22 Nisan 2009 Çarşamba

İKİ KİTAP



Son zamanlarda okuduğum kitaplardan iki tanesi.
İlk önce Kimya Hatunu okumuştum.İyi ki de önce onu okumuşum.Eğer Sufilikle ilgili bilgileriniz azsa insanı kötü etkiliyor.İyi ki bu konuda bir şeyler biliyormuşum.Roman tamamen kurguya dayanıyor.Bizim bildiklerimizle uzaktan yakından alakası yok.Önyargılara çok açık.Okursanız sizde anlıyacaksınız ne demek istediğimi.











Kimya Hatunu okuduktan sonra mutlaka ama mutlaka AŞK'ı okumalısınız.Ki tam manasıyla kıyaslama yapabilin.O kadar zıt anlatılmış ki karakterler.Ben Mevlana ve Şems arasındaki bağı bu romanın daha iyi anlattığını düşünüyorum.Ve bu güne kadar sadece bir kitabı ikinci kez okunası bulmuştum.Bu bende ikinci tekrar okuma isteği doğuran ikinci kitap oldu.Öyle güzel ifadeler varki.Hayatımıza yerleştirmemiz gereken öyle davranışlar var ki.İşte bu kitapta bunları buluyor insan.
Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Ha birde Bab-ı Esrar var.Ahmet Ümit'in.Onu da okuyun derim.
Polisiye seviyorsanız eğer bu kitabı da seveceksiniz eminim.






4 yorum:

zuzuların annesi dedi ki...

Hımmm şimdi anladım Aşk'ı bitirdin mi diye soruşunu?:))
Az kaldı ama bende seninle aynı fikirdeyim...Çok güzel bir kitap...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Beğenmiş olmana sevindim Banucum. İnsanın hayat görüşünü değiştiriyor
neredeyse.Daha insancıl yaklaşıyor bazı şeylere.

laleninbahcesi dedi ki...

Mevlanayı bilmeyen biri okusa , ne kadar değişik etkilenir diye düşünmüştüm ben de okuduğumda. Kimya Hatun bu açıdan çok değişik yorumlara açık bir kitap

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Katılıyorum laleninbahçesi.Aynı işyerinde çalıştığım arkadaşlarımdan bile çok değişik yorumlar geldi.İnanmışlar anlatılanlara.Bense inanamadım onlara nasıl böyle bir şeye ihtimal verebilirler diye.