28 Nisan 2009 Salı

İLK AZIMIZ ÇIKTI

Günlerdir süren mücadelemiz nihayet sonuçlandı.Karya'mın üstten iki azısı patlamak üzereydi.Bunlardan üst sağdaki nihayet dün patladı.Minicik inci gibi bir parça görünüyor artık. Uykusuz gecelerimizin sorumlusu yakayı ele verdi. Yaklaşık on gün önce kabus gibi geçen uykusuz bir gecenin ardından dişlerini yokladım.Üstten iki tane azı kabarmıştı.Sabaha kadar uyumayan emziğini her ağzından düşürüşünde ağlayan kızımın tek sorumlusunun o iki azı olduğunu anladığımda akşamları yatarken ağrı kesici şurup vermeye ve yeniden calgel sürmeye karar verdim.Ondan sonra geceleri daha rahat uyumaya başladık.Ben her akşam dişlerimizi kontrol etmeye başladım.Bir gece DAmla'da da aynı sorunu yaşayınca onun da dişlerini kontrol etmek vazifem oldu.Baktım onda da bir azı kabarmış.Ona da aynı yöntem uygulandı.Ve şimdi geceleri daha rahat uyuyorlar.Tabi ki hala uyanıyorlar ama 15 dakikada bir değil.Şimdi Karya'nın ikinci azısının patlamasını bekliyorum.Ardından Damla'nın ilk azısının.Ve sonra henüz görünmeyen ikinci azısının.Ve sonra diğer çıkması malum dişlerinin.Allah kolaylık versin tüm kuzulara.Ne zor şey şu diş olayı.Yemek yememiz tam bir işkence.
Bir de Damla'mın kabızlık sorununu halldebilsek.Yavrum günlerdir keçi gibi kaka yapıyor.Tane tane.Kabız olduğu her zaman ise yemek yememeye başlıyor.Dr'umuz kabızlığın idrar yolu enfeksiyonuna da neden olabileceğini söylemişti.Ki Damla'nın idrar tahillerinde hep sorun çıkıyor.Mayıs'ta tekrar kültür yaptıracağız kontrol amaçlı.Henüz AB kullanmaya başlamadık.AB kullanacak kadar problem görmedi dr'umuz.Kabızlık için ilaç kullanmak istemiyorum.Doğal besinlerle halletmeye çalışıyoruz ama Damla kayısı yemiyor.Armut aldık onu da sevmedi.Kayısı suyu da içmiyor.ne yapıcaz bilmiyorum.Mümkün olduğunca çorba, sebze v.s.yedirmeye çalışıyoruz.Son zamanlarda acaip oldular.O kadar eğlenceliler ki.Maceralarımızı uygun bir zamanda anlatacağım.Şimdi işim var.Bendeniz kaçar.

12 yorum:

zehra dedi ki...

oy oy masallah hayırlı ugurlu olsun yenı ıncılerı:)

Belkıs dedi ki...

Gözünüüüzz aydıın :)
Zor iş bu diş çıkarma işi, Allah yardım etsin kuzucuklarımıza.

ummugulsum dedi ki...

kıyamam ya dısler hem onları hemde bız mahvedıyo. ıncılerınız hayırlı olsun canım

zuzuların annesi dedi ki...

Aman da aman...Hadi hayırlı olsun:)
Umarım fazla zorlamadan kolayca çıkar diğerleri de...Maşallah...Öptüm:)

SMİLENA dedi ki...

oy hayırlı olsun.ne zordur diş çıkarmak.
iki meleğini de kocaman öpüyorum.
sizinkiler çıkyor .bizimkiler dökülüyor...

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

canım kayısı yemiyor demişsinya,ben de yasminsu da çoğu zaman yaşıyorum bu sorunu,kaysıyı cecvede kaynatıyorum,suyuyla içinde ılıyınca blendırda eziyorum,o yemek istemesede bişeylerle uğraşırken tıkıyorum ağzına,tabi zorladığımda olmuyor değil:))
mecburen 2 damla gözyaşı akıyor ama yediriyorum,ertesi gün faydası başlıyor.
bence sen içine sevdiği extra meyvedende koyup öğün yap,meyvesi tün gün kaysılı şeyler olsun.
şimdi düşündümde bende idrar tahlili yaptırayım tekrar,uzun zamandır yaptırmıyordum,dediğin gibi belki ondandır.
öpüyoruz melekleriniiii...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Sevgili Zehra, Belkıs, Ümmügülsüm ve Banu teşekkür ederim.Gerçekten zor iş bu diş çıkarma olayı.Allah hepsine kolaycacık çıkartsın işallah.
Smilena sizin de dökülen dişleriniz hayırlı olsun canım.Büyüdüler de dökmeye bile başladılar demek.Maşallah onlara.
Yasmin su teşekkür ederim canım.Bizde deniyoruz yumuşamış kayısıyı ama dediğin gibi başka meyvelerle karıştırabilirim.Bir de öyle deniyeyim.Yaz gelse de taze kayısı yeseler artık.Sen de ihmal etme tahlil olayını.Size de geçmiş olsun canım.

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

yeni incileriniz hayırlı olsun canım. diğerleride sessiz sedasız kolayca gelsin inşallah.bu ara bizde çok çekiyoruz dişlerden.bi an önce çıksınlar da kuzularda bizde rahat edelim.
öpüyorum kuzucukları...

babycakes dedi ki...

off şu dişler.. bizimkilerin de son azıları kaldı.. İnşlh çarçabuk incileriniz daha fazla zahmet vermeden çıkarlar..
bu arada izininle blogunu bloguma ekledim...

TATESAL dedi ki...

Bana uğrarmısın canım mimledim seni....

Adsız dedi ki...

maşallllah ben ilk kez uğruyorum size ne güzel hemşeriymişiz.ikizlerinize sağlıklı,mutlu,huzurlu,masal tadında ömürler diliyorum.Allah analı,babalı büyütsün.dişleri de sağsalim çıksın inşallh.

Cocukla Cocuk dedi ki...

hayırlı olsun ilk azılarınız:) bundan sonra patır patır cıkacaklar farkında bile olmayabilirsiniz hatta..köpek dişleri biraz zorlar ama hepsi geçiyor neticede...opuyoruz ikisini de