27 Nisan 2010 Salı

WC ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK



Bir süredir kızları wc ye alıştırmaya çalışıyoruz.Ama bu konuda tam bir eğitime başlamadık. Onların hazır ve istekli olmalarını bekliyoruz.Damla bezini çıkarmayı hiç istemiyor.Güzel güzel çamaşırları var ama yok hayır illa bez.KArya daha meraklı çamaşır giymeye.Neyse bir süredir çişimizi wc ye yapabiliyoruz ve wc ye çiş yaptığımızda da yıldız sticker aldım ondan yapıştırıyoruz.Bu şekilde çözeceğiz diye düşünüyorum çiş olayımızı.Ama kaka konusunda nedense illaki beze yapılıyor.Bende bu yüzden öğlen kitapçıma gittim ve oradan güle güle kakaları aldım.Gerçi Belkıs cımla bu konuda bayağı tartıştık.Kitabın içeriği olarak o benim yanlış düşündüğümü çocukları üzmemin yanlış olduğunu söyledi.Bende hayatın gerçekleriyle nasıl olsa tanışacaklar öyle yada böyle dedim.Ve ikimizde birbirimizi anlamadığımız için tartışmayı kestik.
Netice de bu kitabın pek işe yaramadığı konusunda görüşler aldım ama ben yine de bir deneyeceğim.Haaaa kakayı içinde tutması gerektiği kısmını geçip direk wc ye yapması gerektiği konusunda okuyacağım.Yani küçük değişiklikler yapılabilir kitapta kanımca.
Bu arada öğlen bizim kurumun kreşinin yöneticileri gelmiş aşağıya.Sergi hazırlıyorlar kuzucukların yaptıkları çalışmaları. Bende M.ile indim aşağıya formları doldurmuştuk zaten. Hemen küçük bir öngörüşme yaptık ve formlarımızı teslim ettik.Yani kreş için başvurumuzu yaptık. HAyırlısıyla Eylül gibi kreşe başlıyacaklar sanırım yavrularım.
Offff ana yüreği işte daha şimdiden bir hüzün kapladı içimi.Kadına sıkı sıkı tembihliyorum bakın benimkiler çok çekingen aman ha diye diye bir hal oldum.Kadıncağız diyoki merak etmeyin çok iyi bir karar verdiniz, bir süre sonra görün bakın kızlarınızı ne kadar sosyal olacaklar.
Bir resimde ekliyeyim hazır gelmişken.Damlanın son halinide görün böylece saçları kesildi kuzumun.Bu apayrı bir yazı konusu.En yakın zamanda anlatırım.

5 yorum:

GAMZELİ ANNE dedi ki...

Allah yardımcımız olsun canım benim kız içinde uğraşmaya başliyim diyorum artık ama nasıl nerden başlıycam bilmiyorum bakalım elbette öğrenicekler ma sanırım kendi adıma söylemem gerkirse önce ben kendime güzevnmeli ve hazır hissetmeliyim:)bu olayda...kreş olayıda bencede zamanla ne kadar sosyal olup gelişmeleri gördükçe rahatlıycaksın:)öptüm seni ve kuzuları:)

ummugulsum dedi ki...

oo aynı zamanda baslamız dılekcım bende dun baslıyabıldım korka korka..
kakasını zaten yapıyordu ama cıse gelınce ı ıı yok. bızde sızın tersı yasandı yanı. 2 ay once deneyıp yok ben yapamıcam deyıp ılk gun pes etmıstım ama bu ıkıncı gunumuz ve kararlıyım:) hazır. stıcker olayı hosuma gıttı oyuncak al al nereye kadar bende stıcker alcam yarın hemen:)
opuyorum kuzularınla senı arada hbr ver nasıl gıttıgını ve rabbım yardımcımız olsun amııınnnn:)

Belkıs dedi ki...

Güzel arkadaşım dur ben burdan yalınız devam edeyim konuya, sen olunca birbirimiz giriyoruz netekim :))))
Kitabı anlattığın kadarıyla benim endişelerim şu yönde oldu dün;
Birincisi kitabın başındaki kakayı tutuyor olayı kakanın tutulabilirliği mesajı vermesi,
İkinciside "anne kakalar üzülür bebek kakaları gönderelim yanına" olayındaki üzüntüden kuzucukların kendilerini sorumlu tutabilirliği ve zaten hassas oldukları şu dönemde ters tepebilirliği. Ece' yi kendini sorumlu tutacağı üzüntü cümlelerinden uzak tutmaya çalışıyorum, bak şunu yaptın üzüldün, aa ama olmadı bak üzüldüler gibi cümleler kurmamaya çalışıyorum. Bu kaçınmanın nedeni sadece cocuğun kendini suçlu hissetmemesi meselesinden ibaret. Tabiki üzüntüyüde sevinmeyide öğrenecekler ama bunun yolu bu değil diye düşünüyorum. Bu tamamen benim annelik güdüm. Doğruluğuda yanlışlığıda tartışılır tabii, ki biliyorum birazdan başlarız biz gene konuyu altüstetmeye :))

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Şimdi belkıscım çocuğun kakasını tutma olayı evet bana da ters geldi.
Çünkü bizimkiler kakanın tutulabilirliğini bilmiyorlar henüz.
Ve ben kitabı dün okuduğumda ki zaten okumadım sadece resimlerini onlara gösterip ben kendimce okudum.
evdekilere de sıkı sıkı tembih ettim aman kitabı aynen okumayın diye.
Üzüntü meselesine gelince..
Valla o kadar çok şeyi ben yapmıcam dediğim halde yapmak zorunda kalıyorum ki.Bu da beni ayrıca geriyor zaten.Elbetteki çocuğun üzülüp kendini suçlu hissetmesini istemeyiz.Ama bu kitapta kendini suçlu hissettirmeden anne kakayı wc ye yapıyoruz -ki bebek kakalar çok bekleyipte üzülmesin.Yani çocuğu direk üzebilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.Hatta dün gözlemledim nasıl tepki verecekler diye beklediğimden daha iyiydi.Onlar bana resimleri gösterdiler bende kendimce anlattım işte.Durum budur.

MAVİANNE dedi ki...

ayy canım yerim seni
kolay gelsin
zor iş çocuklara öğretmek bazı şeyleri ama seninkiler cin gibi maşallah
saçlar süper olmuşşşş