9 Ocak 2009 Cuma

BU GÜNÜMÜZ-TAHLİL MUAMMASI

Eşimle kaç gündür kızları doktora götürmek için planlar yapıyoruz.Ama bir türlü vakit ayıramadık nedense.Hep bir şeyler çıktı.HAvalar çok soğuktu.Sürekli sağanak halinde yağmur yağdı v.s.Neyse dün dedik hadi yarın götürelim.Önce kan ve idrar tahlillerimizi yaptıralım bir poliklinikte elimizde olsun.Onları da alıp doktorumuza-henüz olmayan (çünki önceki doktorumuzu değiştirmeye karar verdik bazı nedenlerden dolayı) ama olması için son hızla araştırmaları devam eden ve sanırım artık bir isim konusunda son aşamaya geldiğimiz doktorumuza gösterelim.Dün akşam kızları erkenden yatırdık.Gündüz bir kere uyumuşlar çünki.
Onu da ben tembihlemiştim evdekilere.Gece uyumuyorlar belki gündüz uykusu fazla geliyordur diye.Neyse erken dediğim de saat 21,30.benimkiler saat 22,30-23,00 den önce uyumuyor.Hatta son günlerde Damla iyice abartıp gece 00,00 lara kadar oturmaya başladı.Uyutmak istersek ağlıyor.Konumuza dönelim.Saat 22,00 gibi uyudu ikisi de.Bende yataklarına götürdüm yatırdım.
bende yorgunluktan dedim erkenden uyuycam.Yattım büyük bir hevesle.Yarım saat sonra Karya mızıldadı.Emziğini verdim ağzına.Yok hala mızıldıyor.Su verdim içti.Emziğini de aldı.Uyudu.Bu arada Damla da Karya'nın sesine uyandı mızıldandı o da su içti ve uyumaya devam etti.Aradan bir kaç dakika geçti bööööğğğğ diye bir sesle irkildim.Karya'nın midesi bulanıyor.Hemen kaldırdım.Elime biraz çıkardı.Baktı az gelmiş elime yeterli diil, ben bu yatağı ve etrafı nasıl kirletirim derkennnnn tekrar ve daha şiddetli bir böööğğğğğ le her yerimiz battı.Ama kuzum nasıl korktu, nasıl ağladı anlatamam.Çok fenaydı çok.Onun ağlamaları Damla'yı da uyandırdı ve Damla kardeşini öyle görünce daha çok korktu sanırım ve daha çok ağlamaya başladı.hemen temizledik Karya'yı.Salona götürdük biraz oyalandılar ve onu uyuttuk salıncağında.Ama Damla ne mümkün.Babasının peişinde dolaşıp duruyor.ninni söylüyorum kuzuya.Sözleri şöyle.
Dandini dandini danalı bebek.
Elleri kolları kınali bebek.
Annesi babası çok sever.
Uyusunda büyüsünde nazlı bebek.
Benim sıpa kızım babası kısmına daha gelmeden başlıyor bab demeye.Babası gelsin alsın kucağına gezdirsin istiyor.Babaya odaya girme yasağı koydum sonrasında ve o da salıncağında zorla da olsa uyudu.Sabah kızlar uyanınca ikisine de azcık kahvaltı ettirdik.Bu arada Hilal Ablam Karya'nın idrarında koku var gibi dedi.bende farketmiştim ama yediklerinden olabilir diye önemsememiştim açıkçası.Bizim daha önce idrar yollarımızda enfeksiyon olduğu için bu konu beni çok korkutuyor.Hemen idrar poeştlerimizi taktık örnek alabilmek için.Daha evden çıkamadan Karya idrarını yaptı ama poşete diil üstüne başına.dedik hadi poliklinikte tekrar alırız inşallah.İnşallah diyoruz çünki kızlardan idrar örneği almak çok zor.ben her defasında 5-10 adet poşet heba ediyorum.Kliniğe gittik laborant ablamız ben takayım dedi poşetleri.Bizim beceremediğimizi düşündü heralde.Damla zaten poşet takılırken bastı yaygarayı.Ardından da kan alınırken ortalığı ayağa kaldırdı.Karya da çok ağladı ama Damla kadar diil.İkisini aynı anda o ortamda bulundurmamaya çalışıyoruz.etkilenmesinler diye.Ama biri ağlarken mutlaka diğeri de ağlıyor işte.İdrar örneği alabilmek adına uzun bir süre kaldık kinikte.Bu süre zarfında belimiz koptu.Canları yanan kızlar kucaktan inmedi bir türlü.Kan tahlillerimizi yaptırdık ama maalesef idrar örneği alamadık.Kan değerlerimizde önemli bir sorun yok dedi klinikteki dr.Bakalım kendi dr umuz ne diyecek bu duruma.Akşama eve giderken yine bir dolu idrar poşeti almam gerek.Hummalı bir çalışma beni bekliyor.

14 yorum:

cavidan dedi ki...

ah canım aynı muammayı bende bugün yaşadım çok zordu çok...

inci ve annesi dedi ki...

canlarım benimmm
geçmiş olsun dilekcim daha bugün konuştuk arkadaşımla kız çocuklarından idrar almanın zorluğunu Allah yardımcın olsun bu akşam senin
kötü bişey çıkmaz sonuç sen sıkma canını öp benim için kuzuları

çise ve annesi... dedi ki...

geçmiş olsun,acil şifalar minik meleklere ,anesi çok sıkıntı yapma sevgiler

Mon Petit Chou dedi ki...

bu tahlil işleri gerçekten çok zor ve yorucu. bazen biz bile bunalıyoruz ki o bebekler nasıl dayanıyor. bizim de tahlil yaptırmamız lazım, şimdiden tedirgin etti.
bu arada sizin İzmir'de oturduğunuzu bilmiyordum, o noktayı kaçırdığım için özür dilerim. benim babam da Konak'lıdır. çocukluğumun her yazı İzmir'de geçti. özellikle kemeraltı turşucusunun turşularına bayılırım. şimdi bile canım çekti.İzmir'e gelip de bu iki meleği görmeden hiç olur mu?
inşallah planlarda bir aksilik çıkmaz ve gelebiliriz.
ufaklıklara kocaman öpücükler

Melek Duru'nun annesi dedi ki...

canım bilmezmiyim o idrar tahlili olayını!bizde yaşadık almak oldukça zor:((inşallah bir sorun yoktur

geçmiş olsun bitanem

ela ve ezgi'nin annesi dedi ki...

kıyaman ben sizeee..geçmiş olsun kuzucuklara..sonuçlarınız inşallah temiz çıkar da bidaha yaşamasınız o sıkıntıları..

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Kızlar tşk ederim.Çok tatlısınız.Ama akşam iş çıkışı gezmediğim eczane kalmadı konak ta nerdeyse idrar poşeti bulamadım.Yok yok yok.Dolayısıyla dün akşam alamadık istediğimizi.Bugün tekrar bakıcam.
İnşallah bulurum da alırız örneğimizi.
Mukaddes cim buraya geldiğinde sana turşu ısmarlamak şart oldu demek.
Cavidancım size de geçmiş olsun bu arada.
Binnur,Fatma,Asiye ve melek duru nun annesi sizleri kocaman öpüyorum.

Cocukla Cocuk dedi ki...

cok geçmiş olsun, kız cocuklarda cok oluyor idrar enfeksiyonu umarım değildir. oğuyoruz ikisini de sevgiler bizden

YAMAN EFE dedi ki...

Çok geçmiş olsun kuzucuklara.Kıyamam ben onlara çok tatlılar Maşallah...

YAMAN EFE dedi ki...

Sevgili Dilek,bu yorumu yayınlamasanda olur çünkü istediğin kurabiyenin tarifini yazıyorum:)))Şimdiden afiyet olsun canım.Bu kurabiyenin yapıldığı siteyide vereceğim ama ben maya yerine kabartma tozu koydum canım.
TARÇINLI ROLU KURABİYE:
3,5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu,1 fiske tuz,1 su bardağı süt,1 yumurta içine 1 yumurta sarısı üstüne,5 yemek kaşığı sıvıyağ,.Malzemeleri yoğur,biraz dinlendir.Hamuru 3 eşit parçaya böl,merdane ile aç,üzerine erimiş sanayağı+tereyağı karışımından sür(150 gr yeter),tarçın ve toz şeker serp.Rulo yap ve üçgen şeklinde kes.Daha sonra ince kaşık sapını kurabiyelerin ortasına uzunlamasına bastır.Tepsiye diz ve yumurta sarılarını sür,17180 derecede pişir.Bu arada takıldığın yer olursa bana sorabilirsin canım.tatlicadi367@hotmail.com,Alttakide kurabiyeyi bulduğum site canım...
http://elmasekeri.blogspot.com/2008/10/tarcinli-minik-crekler.html

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun, bebişler ile uğraşmak geçekten çok zor. İşallah bir şey çıkmaz.

ANNECİK dedi ki...

uğurböceklerinizin resmini görünce ve de o alt iki diş...bittim ne diyeyim.güle güle büyüsünler.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun minik meleklere.bilirim o tahlil meseleleri çok zordur.Satle yaparlar hah bu kez oldu diye açarsınız ki bezine gitmiş poşet bomboş :)Olsun onlar sağlıklı olsunlar da biz anneler uğraşalım..:)

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Teşekkür ederim kızlar.İyi ki varsınız.
Gülgün Abla tarif için teşekkür ederim.Ellerine sağlık..