16 Ocak 2009 Cuma

MOLA

Bu aralar bir şey yazamıyorum bloguma.Bilgisayar sistemimizde arıza var.Ve internette sürekli kesintiler yaşıyoruz.Ne kadar devam edecek ben de bilmiyorum.Şu an bir süreklilik yakaladım.Hemen değerlendirmek istedim.Bu boşlukta eski resim klasörlerimi inceliyordum.Yayınlamadığım o kadar çok resim varmış ki.Ama nasıl eleme yapacağım.
Babaannemiz rahatsız bu arada.Çarşamba günü hastaneye yattı.Tedavisi yoğun bir şekilde başlamış.Antibiyotik tedavisi uygulanıyormuş.Buradan ona geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Umarım bir an önce iyileşip evimize döner.Kısa kısa kızlardan bahsedeyim.Damla yürümeye başladı.Artık evin içinde küçük bir kedi gibi yürüyor.Ne zaman nerede olacağı belli değil.Anneannesi onların her istediğini yaptığı için Damla bunu çok güzel kullanmaya başladı.Artık ne isterse ağlayarak elde edeceğini biliyor.Ama ben müdahale ediyorum artık.O ağladığında onun istediğini yapmıyacağımı ifade ediyorum ve yapmıyorum da.Bir kaç dakika sonra eğer istediği yapılmassa Damla ağlamaktan vazgeçip ilgi alanını başka yöne kaydırıyor. Karya tay tay duruyor.Ve arada minikte olsa cesaretini toplayıp bir iki adım atıyor.O çok temkinli olacak.Her ilki önce Damla deneyip Karya gözlemleyip öyle yapıyor.Damla emekleme aşamasında sürünüyordu.Karya inceledi inceledi ve o normal çocuklar gibi emeklemeye başladı.Damla ondan sonra sürünmeyi bırakıp normal emekleme aşamasına geçti.Şimdi yine aynı şey olacak diye ümit ediyorum.Karya birden kalkıp yürüyecek sanırım.Her şeyi anlıyorlar artık.Yapma demekten, kızmaktan, şımartılmaktan her şeyden haberleri var.Ve herşeyi yemek istiyorlar.Ben de herşeyden tattırıyorum onlara.Dün çikolata yiyecektim.(Dido) O arada Karya kaka yapmış.Çikolatayı geçici olarak Damlanın eline verdim oyalansın diye.Bende Karyanın altını değiştirdim.Gittim elimi yıkadım ve döndüm.Bunlar çok kısa sürede yapılan şeyler.Döndüğümde Damlanın ağzı çikolata bulaşığı olmuştu bile.Kaşla göz arasında çikolatanın paketini yırtıp yemeğe başlamış.Elinden aldım paketi kaldırmak için birde baktım paketin yırtılan kısmı Damlanın ağzında.Ağzıyla kopartmış ve yemiş.Allahtan diline yapışmış.Ya yutsaydı ya boğazına yapışsaydı o parça.Allah koruyor bu çocukları.

6 yorum:

Selma dedi ki...

Film daha yeni başlıyor. Daha neler olacak neler. Maceralarınızı merakla bekliyoruz.

Belkıs dedi ki...

Canlarım bunlar benim be canlarım çok eğlenceli bi kayıt olmuş dilekcim gözümde canlandırdıma şöyle bi olanı bitenii :))
öpüyorum öcükümle böcükümüü

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Selma Hanım ziyaretiniz için teşekkür ederim.Valla gözüm korktu şimdi.Daha kötüleri bizi bekliyor demek ki.Neyse sağlıkları yerinde olsun da.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Belkıscım sende başlarsın yakında.Sizin de bir kaç ay sonra başlıcak ece cik böyle şeylere.

eviminnuru dedi ki...

arkadaşlara katılıyorum film yeni başlıyor tavsiyem küçük olduklarına bakmadan onlarla süreklikonuşun inanın bukonuşma onları rahatlatıyor kendilerine güven geliyor:)eminim söylüyorsunuzdur en çok hoşlandıkları şey seni seviyorum kelimesini defalarca duymak....

Mon Petit Chou dedi ki...

babaanneye çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
bizim de bu aralar Duru ile başımız dertte, ağlayarak elde etmeye çalışıyor ve istediği olmayınca kendini yerden yere atıyor.
Damla'ya kocaman bir alkış, en kısa zamanda Karya'da yürümeye başlayacaktır ve en yorucu dönem o zaman başlayacak.
biraz daldan dala atlama oluyor ama bugün cümleleri birbirine bağlayamıyorum. alıştırma bardağı bulabildiniz mi? bizim kız fincan, bardak ne olursa iki eline alıp kendi içiyor. hatta şişeden maden suyu içmeye bile başladı. biberon kullanmamanın avantajları mı bunlar acaba?