11 Şubat 2009 Çarşamba

AH ŞU HASTALIKLAR....

Uzun zamandır yapmak isteyipte yapamadığım şeyi nihayet yapabildim.Kızlardan zorla da olsa idrar tahillerini aldım ve hemen yakınımızdaki tıp merkezine tahlile gönderdim.Sonuç:
Karya:6-8 lökosit, 1-2 epitel ve eritrosit.Yeterli gelmedi teyit olsun diye bir daha alalım dedik.
Ve pazar günü tekrar çalışmaya başladık.Her ikisine de taktık yine poşetleri.Başladık beklemeye.
Aman Allahım ne zor bir iş bu.kız çocuklarından idrar almak kadar zor bir şey yok herhalde.
neyse önce Damla'da yakaladık.Hemen babası götürdü merkeze.Daha onlar gelmeden bu kez Karya'da yakaladım.ve onu da hemen gönderdim.Sonuçlar geldi.
Karya:2.sonuç:4-6 lökosit,1-2 epitel
Damla: Bol lökosit, az bakteri.
Sonuçları görünce hemen doktorumuzu aradım.Hani uzun zamandır gitmeyi planladığım ama bir türlü gidemediğimiz yeni doktorumuzu.Randevumuzu aldım.Salı günü yani dün doktorumuzdaydık.Çok detaylı bir giriş yaptık.Doğduğumuzdan itibaren gelişimimizi ben kaydediyorum zaten evde küçük bir defterciğe.Onu da yanıma almıştım iyi kide almışım.Doktorumuz sordu çünki gelişimlerini.Gösterdim.Baktı kendide kaydetti.gelişimimizi gayet iyi buldu.Akranlarından bir ay önce ve eksik kilolu doğmalarına rağmen gelişimleri gayet iyi dedi.her şey iyi güzel de şu idrarlarına o da takıldı.Yaptırdığınız merkezi tanımıyorum bu yüzden de tekrarlanmasını isteyeceğim, hatta birde mutlaka kültür yaptıracağız dedi.Çocuk hastanesinde yaptıralım daha iyi olur dedi.Ve biz bu sabah kızları da kaptığımız gibi doğruca hastaneye gittik.Taktık poşetleri beklemeye başladık.Saatlerce bekledik.Onlar sıkıldı, biz sıkıldık.Amaaaaaaa nihayetinde yakaladık.ve idrar sonuçlarını aldık.Ama kültür sonuçları pazartesiye çıkıcak.İdrar da evet problem var.Görünürde idrar yolu enfeksiyonu ama doktorumuz kültür sonuçları çıkmadan kesin teşhis koymayalım dediği için bekliyoruz.Kültür sonucuna göre tedaviye başlıycaz.Neticede doktorumuzu sevdik.BAkalım her şey pazartesi belli olucak.İnşallah kötü bir şey çıkmaz.Bu bekleme süreci çok kötü olucak benim için.İnsanın muallakta kalması çok zor.Acabalarla geçicek bir 5 gün.
Kuzular hasta olmadan büyüseler olmaz mı ki??

14 yorum:

inci ve annesi dedi ki...

ah dilekcim gönüllerimiz hep aynı şeyi istiyor. kuzular hastalıksız büyüse keşke. Ama biz yine de çok şanslıyız çok sorunlu büyüyen, çaresiz hastalıklarla boğuşan o kadar çok minik var ki. Geçen gün inci yi kontrole götürdüğümüz klinikte sıramızı beklerken binlerce kez şükrettim.
Yeni doktorunuza kanınızın ısınmış olduğuna çok sevindim. çok önemli çünkü.
İdrar yolu enfs. çoğu yetişkinde özellikle çocuklarda sık rastlanan bir hastalık. sıkma canını. daha büyük uff olmasın prensesler
öptüm çokkk

Mon Petit Chou dedi ki...

kuzucuklar maşallah pek büyümüşler diyecektim baktım yeni postu eklemişsin. ah canım bende sana katılıyorum. keşke bebişler hiç hasta olmasa. umarım prenseslerin önemli bir şeyi yoktur.benim gibi bulaşıcı hastalık dahi geçirmeyen bir çocuğun olsun istemezdin herhalde. şayet istersen beni hemen evlat edinebilirsin.

sevgilerle,

eviminnuru dedi ki...

allahyardımcınız olsun kuzucuklarınızlarınız inşallah sağlıklı ve mutlu olurlar...sevgilerimle

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Binnurcum sağol canım.Haklısın aslında şükretmemiz lazım.O kadar çaresizlikle boğuşan minik var ki.Binlerce kere şükür halimize.
Mon Petit Chou ne kadar da çabuk büyüyorlar değil mi? Biz daha önce ulaşamadıkları yerlere ulaşmaya başlayınca anlıyoruz büyüdüklerini:))Bu arada canım bende hiç bulaşıcı hastalık geçirmedim desem.sadece su çiçeği.Onun haricinde tık yok...
Eviminnuru teşekkür ederim canım.İnşallah hepimizin evladı sağlıklı ve mutlu olur.

nihan dedi ki...

olaya şöyle bakalım..şimdi küçük küçük önemsiz hastaıklar geçirsinler ki ileride daha büyük sorunlar yaşamasınlar..melekler onları tedavisi zor ve acılı hastalıklardan korusunlar :))

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Amin nihancım.teşekkür ederim dileklerine.Bakış açına bayıldığımı söylemişmiydim daha önce?

cavidan dedi ki...

canım geçmiş olsun doktor tahlil istediği an kafamda şimşekler çakıyor valla nasıl olacak diye. dediğin gibi hiç hastalanmasalar ama maalesef elimizde değil. çok öptük sevgiler.

Adsız dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.Hemen telaşlanmayın belki de bir şey çıkmaz.Tabii tedbiri de elden bırakmadan..Allah beterinden saklasın..Yavrularımıza sağlık versin..
Ödülünüz bloğumda :)

yasemin dedi ki...

merhaba dilek ,ne kadar tatlı kızların var maşallah,ikisi de birbirinden tatlı,biz Karya nın ismini koyduğumuzda ilk duyanlar pek anlayamıyordu,daha sonra da kayra diyorlardı hala bundan muzdarip durumdayız,ama iyiki de koymuşum diyorum fonetiği çok hoşuma gidiyor,işallah tahlilleriniz iyi çıkar ,bizde bir süre idrar yolu enfeksiyonuyla mücadele etmiştik,idrar almak ayrı dert sonuç beklemek ayrı ,işallah güzel haberlerinizi kısa zamanda duyarız sevgiler

çise ve annesi... dedi ki...

geçmiş olsun minik prenseslere ama çocuk işte böyle böyle büyüyecekler annesi,kocaman sevgiler bizde size....

inci ve annesi dedi ki...

dilekciğim bizim blogda size ait bir ödül varrr
uğrayıp alabilirmisinizzzz

Belkıs dedi ki...

Ayrı düştük yahuu :((
Yeni doktordan memnun kaldığınıza sevindim inşallah Pazartesi güzel bir haber getirirsin bize..

zuzuların annesi dedi ki...

Geçmiş olsun canım,kız çocuklarından idrar almak çok zor bizde küçükken çok uğraşırdık Elifle:))Umarım sonuçlar güzel çıkar...Sevgiler...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim.İyi ki varsınız..