18 Mart 2009 Çarşamba

HASTAYIZ

Ailecek hastayız.Ben, kociş ve kızlar.Hepimiz öksürüyoruz.Geçmeyen inatçı bir öksürük musallat oldu bize.Kociş ve Damla yaklaşık 1 aydır, ben yaklaşık 2 haftadır, Karya ise yaklaşık 1 haftadır öksürüyoruz.Dr'umuz bize mukotik adında balgam söktürücü bir şurup vermişti.İlk Damla'ya kullanmaya başladık.3 gün kullanalım dedi.Kullandık, geçmedi.Aradım bir 3 günlük kür daha yapalım dedi.Yaptık biraz hafifledi.Bu arada Karya'da da öksürük başlarsa ona da bir 3 gün kullanalım demişti.Çünki ikisinin de ciğerlerinde bir şey yoktu.Karya'da da öksürük başlayınca ona da bir 3 gün kullandım.Baktım geçmiyor aradım devam edelimmi diye sordum.Bu arada bana sorular soruyor, ateş varmı, burun akıntısı vs.Yok onlar diyorum.Tamam diyor devam edelim.Bugün 3.gündü.Ama Karya gece sabaha kadar öksürmeye devam edince ve Damla'da da burun akıntısı başlayınca, sabah kaptığım gibi ikisini de doktorumuzun çalıştığı hastaneye gittik.Kendisi Acil Şefi.Allahtan hemen bulduk.Ve anlattım ona durumu.Zatürre oldu diye korktum dedim.Sağolsun ikisini de güzelce muayene etti.Ağızlarına, burunlarına heryerlerine baktı.Ve çok şükür ciğerlerde bir şey yok.İlacımızı değiştirdi.Bricanyl şurup ve iliadin damla verdi.İliadin damlanın yarısını boşaltıp, serum fizyolojikle doldurucaz üstünü.Önce okyanus suyuyla burunu açıp, ardından iliadin damlayı vereceğiz.Ve sürekli peteklerin üstüne ıslak havlu koyacağız.Bricanyl şurupu sekiz saat arayla günde 3 kere 2 mm vereceğiz.
İnşallah çabuk iyileşir kuzularım.
Emme durumlarına gelince...
Geçen perşembeden beri emmiyorlar.Zorlandık ama şimdi daha iyiler.
Hala akıllarına geliyor ama artık biberonla süt içiyorlar.Benimle yaptıkları keyfi artık biberonla yapıyorlar.benim için çok zor oldu ama bende alıştım artık.En azından gece uykuları biraz daha iyi şu aşamada.Zırt pırt uyanmıyorlar eskisi gibi.Ama illaki ben yanlarında yatıcam.ben yanlarında yoksam mutlaka uyanıp ağlıyorlar.ben yanlarında yatıyorsam ve sarıldıysam tamam sorun yok arkalarını dönüp uyuyorlar.Aslında bana pek pas verdikleri yok.Ama neden yanlarında istiyorlar anlamadım.Madem beni istiyosun neden arkanı dönüyosun dimi.Akıllarınca bana ceza mı veriyorlar acaba?Hiç bu açıdan düşünmemiştim.
Neyse bakalım şimdilik bizden havadisler bu kadar.

14 yorum:

cavidan dedi ki...

geçmiş olsun canım..erende benimle yaterken hiç uyanmıyor galiba kendilerini güvende hissediyorlar ve kokumuzu hissediyorlar.
çok öptük.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun canım..acil şifalar diliyorum hepinize..

kuzularım ve ben dedi ki...

brcanly bizde kullandık çok etkili bi şurup hemen rahatlatır geçmiş olsun

Unknown dedi ki...

Geçmiş olsun hepinize, acil şifalar.

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Cavidancım sanırım dediğin gibi güven olayı.Bende annemle yatarken hatırlıyorum da annemim boğazını tutardım.Yazık kadıncağıza yaaa.Nasıl sıkılıyodu kimbilir.:))Ama ne yapsın..
Piti Piticim teşekkür ederim canım.
Kuzularım ve ben umarım dediğin kadar etkilidir.Kuzum öksürmekten helak oldu valla.
Gülhancım teşekkürler canım.

Mon Petit Chou dedi ki...

canım çok geçmiş olsun, hepiniz ama özellikle kuzular bir an önce iyileşir. şu beraber yatma olayına o kadar çok özeniyorumki. bizim kız imkanı yok yatmıyor bizimle. illaki odasında yatacak.

ummugulsum dedi ki...

gecmıs olsun gulum ıns tez zamanda atlatırsınız aılece.
uyumaya gelınce benımkıde oyle madem yanımda yatcan nıye babana sarılıyon?:Dcok sekerler annesıı

çise ve annesi... dedi ki...

geçmiş olsun öksürük öyle geldimi çabuk gitmiyor,acil şifalar hepinize.....

zuzuların annesi dedi ki...

Dilekcim çok geçmiş olsun,ah o öksürüklerle bizde 1 aydır uğraşıyoruz:(
Bu arada köşen hayırlı olsun, yazını okudum,yorum bırakacaktım ama üye olmak gerekiyormuş,bende buradan yazayım dedim,çok güzel olmuş,yüreine sağlık...Takipteyim canım...Sevgiler:)

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Mukaddescim teşekkür ederim canım.Beraber yatma olayı çok zevkli ama bence özenme çünki bir müddet sonra zorunluluk oluyor ya ahh keşke yatağında yatsa diyosun.:))
Ümmügülsüm teşekkürler canım.Sende çok şekersin:)
Fatmacım teşekkür ederim canım.O kadar uzun sürdü ki.Artık fenalık geldi.Sabaha kadar uyumuyor çocuk öksürmekten.
Banucum teşekkür ederim canım.Bu aralar öksürükler nedense uzun sürüyormuş.Doktor arkadaşlarımda aynı şeyi söylüyorlar.Geçmeyen öküsürk modası varmış yani.
Bu arada güzel yorumun için de çok teşekkür ederim.Sen bu konuda benim üstadımsın senden böyle bir yorum duymak çok hoşuma gitti.

Kıvır Anniş dedi ki...

çok geçmiş olsun.Ben pas vermediklerini sanmıyorum.Bakıyo yanındasın dönüp uyuyo rahat rahat :)

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Özlemcim teşekkür ederim canım.Öptük seni ve toprağı..

nilay dedi ki...

canım çok geçmiş olsun..bizde İlkeyle yatıyoruz ve benimle olunca sabaha kadar uyanmıyor bakalım nasıl aşacağız..

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Nilaycım teşekkür ederim canım.Alışınca vazgeçmek çok zor.Valla öyle güzel oluyo ki onlarla yatmak.Bi tarafıma dönüyom birine sarılıyom.diğer tarafıma dönüyom diğerine sarılıyom.sıcak sıcak..Ohhhh valla benden mutlusu yoktur dimi:)))