12 Mart 2010 Cuma

KRİZLERDEYİZ....


Allah'ım kabus gibi bir akşam yaşadık yine.
Damla krizdeydi.Bunda kabız olmasının etkisi varmı bilemiyorum.Damla gerçekten zor bir çocuk buna bir kez daha şahit olduk.En küçük bir olayda bile ağlama kapasitesine sahip.
Ama şu bir kaç gündür huysuzluğu üstündeydi.Dün tavan yaptı.Ne olduğunu anlayamadım.Gayet güzel oyun oynuyordu.Sonra Karya'nın bezini değiştirdim.BAktım Damla'nın da değiştirilmesi gerekiyor.Hadi gel annecim senin bezini de değiştirelim dedim ve kıyamet koptu acıyorr dedi önce tabi ben bıraktım acıyoru duyunca.Ama başladı ağlaması.Anneannesi geldi onda da ağlıyor.O kadar uzun sürdü ki ağlaması.Babası avutmayı denedi biraz avundu sonra yine başladı.Ama bir müddet sonra kendiliğinden sustu.Aradan biraz zaman geçti yine başladı huysuzluğu.Wc ye gittik birlikte.Karya klozete oturdu Damla da lazımlığa çişini yaptı vay efendim kendi dökecekmiş diye başladı ağlamaya.Ama ne ağlamak.Çığlık çığlığa, tepine tepine..Evin içinde ordan oraya koşturarak.
Sabrımı fazlasıyla zorladı yani akşam.Neyse ki uyudu da ağlama krizimiz dün itibariyle bitti.Bugün bakalım neler yaşıyacağız.

10 yorum:

aysencifci dedi ki...

Kız kısmı biraz kaprisli oluyor, senin şansın x2 olması:) Ama koklanacak 2 gıdık, öpülecek 4 yanak, ısırılacak 4 bacak gibi artı keyifleri düşün! Krizler bitmez, Allah sağlık versin kuzularımıza da krizleri de bitmeyiversin. Sabır göstermeye devam etmekten başka çare yok... Büyüyorlar sadece ve bağımsız bir birey olduklarını ispat etme çabasındalar.. Geçecek..
Bu arada Belkıs blogunu özele çevirmiş, sende mail adresi varsa alabilir miyim? Teşekkürler,

babycakes dedi ki...

Allah'ım biz de bir kere kabızlık sorunu yaşadık. bizimkilerin bu tip sorunu hiç olmadığı için ben çocuğun çektiği acıyı anlayıncaya kadar bayağı bir kavga etmiştik çok zor inşlh çabuk geçer... bir de şu yaptığı çişi kakayı kendilerinin dökme isteği biz de hala var ben alıştım ellerinden tutup beraberce gidiyoruz wc'ye kim yaptıysa o döküyor sifonu o çekiyor... yoksa bildiğin bir kıyamet kopuyor onu ben yaptı diye sanki aksini iddaa eden var??:))

Kıvır Anniş dedi ki...

desene treble two dorukta :D geçicek geçicek hepsi biticek :)

lena ile başbaşa... dedi ki...

dilek ablacım belki ilgi istiyordur,birde rahatsızlığının nedenleri de böyle yaptırabilir olamaz mı ?geçer ihşallah dilek ablacım görüşmek üzere:))öptüm sizleri

Belkıs dedi ki...

Gümbür gümbürr tribble twoooooooo :)

MAVİANNE dedi ki...

ayyy çok şeker ağlasa da
güzel
maşallah yaaa
ne kadar tatlılar
Allah sana güç kuvvet versin canım

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

İkiz annesi olmak hem çok zevkli hemde çok yorucu oluyor değilmi?
Sabır diliyorum sana,biz biriyle başedemiyorken sende iki tane :) Şimdiki çocuklar çok fenalar, amaçlarına ulaşmayı bir şekilde başarıyorlar.Kabızlık huysuzluk yapıyor olabilir, keyifleri olmayınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar, bunlarda geçicek inşallah..
Öpüyorum böcükleri.. :)

cavidan dedi ki...

şu terrible two illeti varya ne bitmez bişeymiş..bizde yaşıyoruz canım ama sen bazı şeyleri iki kat fazla yaşamak zorundasın. allah kolaylıklar versin. sabır diliyorum..çok öptük.

laleninbahcesi dedi ki...

ah bu kriz anlarında evi terketmeyi falan bile düşündüğüm olmuştur:)))

Ama kabızlıkda çok sıkıcı ve can yakıcı bir durum, bence ondan olmuştur birz da..
Sevgiler hepinize

Aytul Bas dedi ki...

Allah kolaylık versin canım.. zor çocuğu bir zor çocuğu olan bilebilir.. hep imrenmişimdir uslu ve inatçı olmayan çocuklara...Sana Sabır sabır sabır diyorum geçer mi diye sorarsan ... evet geçiyo ama.. tür ve boyut değiştire değiştire.. evrim geçiriyo adeta :)dönüp baktığında pişman oluyosun keşke öfke nöbetlerinde daha sakin olabilseydim diyosun .. hani diyolarya öfke nöbeti geçiren çocuğa sadece sarılın diye ..iyide sana kim sarılcak... çok zor...